Есента в София идва по-рано с Moonspell  

Португалските готик метъл легенди ще потопят в мрак и тежки рифове столичния клуб Blue Box на 1 октомври

Култовите MOONSPELL идват за самостоятелен концерт в София на 1 октомври, по покана на Loud Concerts. Събитието, очаквано с голямо нетърпение от родните фенове на готик метъла и атмосферичните рифове, ще се състои в столичния клуб “BLUE BOX” (бул “Мария Луиза” 106, до Централна Гара).

Концертът на MOONSPELL е част от предстоящото турне на лисабонците, в подкрепа на последния им студиен албум “Alpha Noir”. Излязъл едва преди няколко месеца, “Alpha Noir” вече жъне успехи и печели нови фенове на мрачната музика на MOONSPELL.

Билетите за концерта на MOONSPELL са в продажба от днес в мрежата на Ticketstream на цена от 40 лв.  Местата, от които ще могат да бъдат закупени са магазинитe  Office 1 Superstore, TBI credit, M-Tel, Orange, Multirama, Technomarket както и онлайн на www.ticketstream.bg и www.loudconcerts.bg.

В деня на концерта, както и на място на всхода на клуб BLUE BOX, пропуските ше се продават по 45 лв.

Началният час на метъл събитието е 20ч.

Очаквайте допълнителна информация за предстоящия концерт на MOONSPELL, както и обявяване на подгряващите групи.

За MOONSPELL:

Лисабонските готик метъли MOONSPELL се събират през 1992 и за съвсем кратко време си създават култов статус на една от най-отличителните метъл групи от Португалия. Групата е единствената метъл банда, достигнала първа позиция в класацията за албуми в страната си и се радва на огромен успех в цяла Европа. Концертите на MOONSPELL се славят с неповторимата си дарк атмосфера и перфектно изпълнение.

Наскоро излезе и дългоочакваният девети студиен албум на MOONSPELL “Alpha Noir”. Албумът е може би най-мрачната и атмосферична творба на португалците досега, едно своеобразно завръщане към корените, нопомняща музиката на групи като Type O Negative и The Sisters of Mercy.