МИСТЕРИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЛАСОВЕ ЩЕ ОТКРИЕ КОНЦЕРТА НА ГОРАН БРЕГОВИЧ НА 29 НОЕМВРИ  

ЛЕГЕНДАРНИЯТ БЪЛГАРСКИ ХОР ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА СЦЕНАТА НА АРЕНА АРМЕЕЦ ПРЕДИ КРЪСТНИКЪТ НА БАЛКАНСКАТА МУЗИКА И НЕГОВИЯТ "ОРКЕСТЪР ЗА СВАТБИ И ПОГРЕБЕНИЯ"

Седящите места за концерта на Горан Брегович са почти разпродадени

Както Loud Concerts вече обяви, Кръстникът на Балканската музика, самият Горан Брегович, идва за самостоятелен концерт в София на 29 ноември в зала “Арена Армеец” заедно с неговия “Оркестър за Сватби и Погребения”.

Вече са известни и артистите, който ще подгряват дългоочакваното събитие. Eдна от най-големите музикални гордости на България, Мистерията на Българските Гласовe, ще заплени публиката с красивите си вокални хармонии и ще ни подготви за музикалния празник, какъвто е всеки концерт на Горан Брегович.

Мистерията ще излезе на сцената на “Арена Армеец” в 19ч. Час по-късно, точно в 20ч. Оркестър за Сватби и Погребения и неговия майстор диригент Горан Брегович, ще нажежат до червено обстановката в залата.

Билетите за концерта на Горан Брегович в София са в продажба в мрежата на Ticketstream,  и могат да бъдат закупени магазинитe  Office 1 Superstore, TBI credit, M-Tel, Orange, Multirama, Technomarket, Билетен Център на НДК, както и онлайн на www.ticketstream.bg и www.loudconcerts.bg

Ценовите категории на билетите са от 25, 30, 35, 40 и 55 лв. в зависимост от местоположението в залата, като седящите места са вече на изчерпване.

Феновете на Горан Брегович ще могат да чуят любимите си хитове от албумите и саундтраците му, както и песни от последния албум на Горан “Alkohol”.

Горан Брегович е отговорен за хитове като “Mesecina” и “Kalashnikov” и е един от най-значителните автори на филмова музика в Европа -. Всепризнат като посланик на Балканската музика по света, музикантът има зад гърба си десетки албуми и саундтраци, сред които и култовите записи към филмите “Ъндърграунд” и “Аризонска Мечта” на Емир Костурица, с който си партнират от години насам. В основата на неговия “Оркестър за Сватби и Погребения” стоят циганският духов оркестър, традиционните български полифонии, електрическата китара и огромно настроение и страст.

За Мистерията на Българските Гласове:

Певиците от Мистерията на Българските Гласове са известни в цял свят,  изпълнявали са над 900 концерта в някой от най-престижните зали в света. Хорът, носител на награда Грами, съчетава традиционна и съвременна българска фолклорна музика и изнася акапелни концерти ръководени от експертното диригентство на Проф. Дора Христова.

Мистерията на Българските Гласове e една от най-разпознаваемите групи в света, благодарение на характерните си красиви вокални хармонии. 23 жени изпълняват многопластовите акапелни творби, облечени в традиционни носии от различни райони на България.