VAYA CON DIOS ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ  

Култовите изпълнители на “What’s a woman” и "Nah Neh Nah" се завръщат в София за един изключителен концерт в зала 1 на НДК на 20 април 2013

нцертът на Vaya Con Dios в София ще е част от прощалното турне на групата

Loud Concerts и Magic FM имат огромното удоволствие да обявят завръщането на една от най-обичаните белгийски групи в Бълагрия. VAYA CON DIOS отново ще изпълнят зала 1 на НДК със завладяващата си музика на 20 април 2013г.

След два напълно разпродадени концерта у нас, последният от които през февруари 2011, VAYA CON DIOS, водени от неповторимата Dani Klein отново ще разпалят сърцата на феновете си в България. Публиката ще чуе на живо емблематичните “What’s a woman”, "Nah Neh Nah" и още куп прекрасни и вечни хитове на групата.

Предстоящият концерт на VAYA CON DIOS в зала 1 на НДК ще е част от прощалното турне на групата и последен шанс за феновете да видят своите любимци на живо.

Билетите за предстоящият концерт на VAYA CON DIOS на 20 април 2013г. са вече в продажба в мрежите на Ticketstream.bg и Eventim.bg. Местата, от които ще могат да бъдат закупени са магазините на Office 1 Superstore, TBI credit, Germanos, Multirama, Пикадили, Техномаркет, Public, бензиностанции OMV, M-Tel, На Тъмно и други, както и онлайн на www.ticketstream.bg и www.eventim.bg.

Цените на пропуските ще са между 45 и 120 лв.

Очаквайте в следващите седмици повече подробности за предстоящия концерт на VAYA CON DIOS!

За VAYA CON DIOS:

Историята на VAYA CON DIOS (в превод “Върви с боговете”) започва през 1986г. Групата е създадена от Dani Klein, Dirk Schoufs и Willy Lambregt, които оформят интересно акустично, soul, gypsy-blues трио. Първият им сингъл “Just a friend of mine” много бързо се превръща в хит. Групата става много популярна в родината си (Белгия), а две години по-късно VAYA CON DIOS стават световно известни. Само част от най-успешните и превърнали се в класики техни хитове са: “Night Owls” , “What's a woman”, “Nah neh nah”, “Puerto Rico”, “Heading for a Fall”, “Don’t Break My Heart”. Скоро след създаването на триото Willy Lambregt напуска, въпреки успешното начало. Години по-късно, през 1991г. Dirk Schoufs също напуска групата и умира скоро след това. Албумът "Time Flies", който излиза на следващата година е невероятно тъжен и е изцяло дело на Dani Klein. През 1995г VAYA CON DIOS издават албума "Roots and Wings", който се продава в повече от 7 милиона копия. Скоро след това Dani се оттегля от шоубизнеса, за да пътува и "живее живота си". След почти четири години, в които обикаля света, тя се завръща на сцената и поема отново пътя на музиката.

Последният албум “Comme on est venu…” излиза в края на 2009г, а песните в него са изпяти на френски език. Част от тях са написани от самата Dani Klein, а при излизането на албума тя споделя: “С този албум се завръщам към корените си, към любимите ми френски изпълнители, които слушах по радиото като дете.” В албумът перфектно са съчетани горещият глас на Dani с Rhythm & Blues и Groove lounge.

През годините и до сега Dani Klein работи с едни от най-добрите музиканти, пише голяма част от текстовете си и записва, но през цялото това време не спира да обикаля целия свят, да изнася концерти и да радва хилядите почитатели на VAYA CON DIOS. До този момент групата е покорила сцените в над 40 държави и е изнесла хиляди концерти, повечето от които - напълно разпродадени.

Преди 2 години VAYA CON DIOS отново напомниха за себе си с хита “Nah Neh Nah”, като го преиздадоха в ремиксирана версия заедно с продуцентите от Milk & Sugar.

Milk & Sugar vs. Vaya Con Dios - Hey (Nah Neh Nah)

http://www.youtube.com/watch?v=OCe35NSl_a0